"Som ein gullring i eit grisetryne
er ei fager kvinne utan vit"

- Salomos Ordspraak, 11.22
 
onsdag, maj 14, 2003Eksamensdyret

Jeg har et lite dyr som bor i magen min. Han er liten og grønn, nesten som en drage. Vanligvis er han ganske søt og snill. Han pleier å bo et eller annet sted nederst i magen min og sove. De eneste gangene jeg merker han, er når han snur seg i søvne. Det blir liksom litt kiling oppover, omtrent som sommerfugler på dovne vinger. Det gjør ikke så mye, ofte er det en velkommen påminnelse om at jeg faktisk driver med noe.

Det er bare det at plutselig er ikke eksamensdyret lite lenger. Det vokser seg stort og brunt og slimete. Det slår saltomortaler i magen min, og sender sommerfuglene på panisk flukt alle steder i kroppen. Som resultat av dette, går humøret mitt nedover, utseendet mitt blir slitent, nervene står på høykant og søvnen blir dårlig.

Med dette monsteret i magen, er det ikke lett å være glad, våken og energisk. Det positive er at det pleier å forsvinne igjen, krølle seg sammen nederst i magen min og sove når det er utslitt. Det er det snart. Om en tre ukers tid vil jeg være tilsnakkendes igjen. Da har nemlig mitt eget lille eksamensdyr kollapset av alt for mye informasjon og alt for lite søvn.

- Mariann, kl.13:51
0 comments


 

LINKER
Mathiesens barn
Epla
Everyday people
Familien Bjønnes
Frøken Makeløs
Hannes hjørne
Ikea Hacker
Linda
Millaz
PostSecret
Storrusten
Terje
VaffelhjerteARKIV
BLOGGER
Imperfektum
Feed